Friday, January 2, 2009
Kuşadası Tatil Rehberi
Kuşadası, Aydın iline bağlı bir ilçedir. İl merkezine 71 kilometre uzaklıkta, Ege Bölgesi'nin denizle buluştuğu kıyı şeridinde yer almaktadır. Kuzeyde Selçuk ve Pamucak, güneyde Milli Park'ın bulunduğu Dilek Yarımadası ile sınırlanan ilçe merkezi, İzmir, Efes, Meryemana, Milet, Didim, Pamukkale, Marmaris, Bodrum gibi önemli turistik merkezlerin odağında bulunmaktadır
Kuşadası, bugün Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Bunun nedenlerini değerlendirirken, zengin tarihi çevrenin ve eşsiz planların varlığının yanısıra, bölgenin iklim koşullarını da belirmemiz gerekmektedir. Kuşadası, hemen önünde başlayan kumsal kıyıları ile her şeyden önce bir plaj merkezidir. Tusan, Akyar, Otuzbir, Kadınlar Denizi, Aslan burnu, Karaova, Güzelçamlı, Büyük ve Küçük Kalamaki, İlyas Ağa, Dipburun, Tavşanburnu plajları gibi temiz kumsallar kuzey ve güneye doğru kilometrelerce uzar gider. Kumsal şeritlerinin toplam uzunluğu 20 kilometrenin üzerindedir. Geniş kumsalların yanısıra derinlikten hoşlananlar için, dalmaya elverişli kayalık koylar da Kuşadası’ndadır
GEZİLECEK YERLERİ
Güvercinada : 19 yy.da Mora ayaklanması sırasında adalardan gelebilecek saldırılara karşı karakol olarak Osmanlılar tarafından yapılmıştır. .
Kruvaziyer ve Yat Limanları : Kuşadası'nda turist gemilerinin yanaştığı iki adet iskele ve ayrıca 650 yat kapasiteli yat limanı bulunmaktadır. Kuşadası Limanına her mevsim gemiler yanaşmaktadır. Kuşadası limanından Yunan Adası olan Sisam (Samos)'a bahar ve yaz aylarında (1 Nisan - 20 Ekim arası her gün) düzenli olarak yolcu motor seferleri yapılıp, kış aylarında bu seferler charter olarak değişir. Limanda günübirlik ve saatlik piknik turu yapan yolcu motorlar mevcut olup, Mavi Tur yapan yatlar da yat limanında bulunmaktadır.
Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı : 1618 yılında Sadrazam Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. Dış duvarlarda görülen top delikleri şehrin korsan saldırılarına karşı korunması amacıyla yapılmıştır. Kale İçi Camii : 1618 yılında Sadrazam Öküz Paşa tarafından yaptırılmıştır..
Plajlar : Kuşadası'nda bulunan plajlar; Kadınlar Denizi Plajı,Güvercin ada Plajı,Yılancı Burnu Plajı, Yavan su Plajı, Kuştur Plajı, Kara ova Plajı, Güzelçamlı Plajı, Sevgi Plajı, Kalamaki Plajıdır. .
Kaplıcalar : Çıban (Yavan su ) Kaplıcası, Venüs Kaplıcası, Güzelçamlı kaplıcası Kuşadası'nın önemli kaplıcalarıdır.
Mağaralar : Karaca Mağarası
ULAŞIMI NASILDIR
Aydın otoyolundan Torbalı- Selçuk yönünde 90 dakikada Kuşadası’na varılıyor. İstanbul’dan gelenler, İDO ile varılan Bandırma’dan Balıkesir- Manisa- İzmir üzerinden gidebilirler. Bandırma- Kuşadası 350 km. Ayrıca Varan Turizm’in Bandırma üzerinden, İDO bağlantılı, İstanbul- İzmir otobüs seferleri var. Ankara’dan, Afyon- Salihli- İzmir üzerinden Kuşadası 665 km. Kuşadası’na en yakın havaalanı İzmir Adnan Menderes Havaalanı. Kuşadası’na uzaklığı 80 km.
NEYİ YENİR
Kuşadası' nda restoran ve bar sayısının son yıllarda hızla arttığını görülmektedir.Bu yöremizde yüzlerce bar buylunmaktadır.
Kendinizi bir batı ülkesinin eğlence merkezinde sanabileceğiniz BARLAR SOKAĞI hareketli zaman geçirmek isteyenler için oldukça uygun olabilir. Bu arada çok sayıda yabancıya ve bilhassa İngiliz vatandaşlarına rastlamanız kaçınılmazdır. Bu yöredeki bilinen bazı barlar She bar, Another Bar, Green, The Irish Pub isimli mekanlardır. Kuşadasında çok çeşitli mutfaklar mevcuttur; Hint Mutfağı, Çin Mutfağı, Fish & Chips fast food yerleri, Kebapçılar Kuşadasını ziyaret eden turistler için oldukça uygun seçenekler oluşturmaktadır. Balık yemek isteyenler için de, sahil kenarındaki Kervansaray'ın karşısında balık lokantası mevcuttur. Türk ev yemekleri isteyenler için Postane civarı ya da Kemer arkasında seçenekler mevcuttur.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment